Emite conţinut

Parole

Multe dintre programele pentru editarea documentelor permit in prezent protejarea fisierelor cu ajutorul unei parole. De exemplu, programul Microsoft Word permite generarea unei parole, necesara deschiderii si/sau modificarii unui document. Adobe Acrobat necesita introducerea unei parole pentru deschiderea documentului, modificarea nivelului de permisiune a utilizatorilor sau pentru ambele variante.

Sistemul de operare Windows permite crearea unui disc pentru resetarea parolei, necesar in cazul in care aceasta este uitata. Discul pentru resetarea parolei a fost creat ca parte a programului de recuperare in caz de dezastru.

Nivelul de permisiune pe de contul de utilizator este stabilit in cadrul sistemului de operare Windows XP in momentul crearii conturilor. Conturile pot fi administrative sau de utilizatori, nivelul de permisiune fiind stabilit in functie de aceste criterii. Nivelul de permisiune de pe contul de utilizator poate fi mosificat doar de pe un cont de administrator.

Sistemele de operare Windows includ un mecanism de autentificare ce permite administratorilor sa autentifice retele si directoare. Astfel, in cazul in care computerul dumneavoastra necesita introducerea unei parole, aceasta poate fi resetata folosind interfata grafica sau folosind Command Prompt.

In cazul sistemului de operare Windows 7, contul de administrator ofera acces complet asupra functiilor, programelor, aplicatiilor si a celorlalte conturi de utilizatori. Din acest motiv contul de administrator necesita folosirea unei parole. In cazul in care ati uitat aceasta parola, recuperarea se poate face prin mai multe modalitati simple.

In cadrul sistemului de operare Windows 2000, setarile din fabrica au fost realizate in asa fel incat sa poata fi tinut minte ultimul utilizator care a fost logat. Acest lucru permite altor utilizatori sa acceseze informatiile dumneavoastra private. Din fericire, Microsoft a facut posibila dezactivarea ultimului utilizator din Group Policy (Politica de Grup).

In ceea ce priveste sistemul de operare Windows, contul de administrator permite supervizarea si controlarea tuturor functiilor, aplicatiilor si programelor care ruleaza pe un anumit computer. In plus, administratorul este cel care permite logarea altor utilizatori, precum si instalarea programelor noi. Specialistii recomanda schimbarea parolei de administrator in mod frecvent, astfel incat sa va asigurati sa sistemul dumneavoastra este protejat. Atat timp cat aveti acces la contul de administrator, generarea unei parole noi este un proces extrem de simplu.

Skype permite efectuarea apelurilor telefonice gratuite pe orice computer din lume, precum si efectuarea apelurilor internationale pe orice retea de telefonie mobila la preturi extrem de mici. Tot ceea ce aveti nevoie pentru acest lucru este un username si o parola functionale. Cu toate acestea in cazul parolelor uitate, Skype nu permite recuperarea acestora, ci resetarea parolei de pe contul pe care l-ati creat.

Indiferent daca folositi computerul acasa pentru a va recrea sau dimpotriva aveti nevoie de el la munca, fisierele salvate sunt extrem de importante. In momentul in care fisierele de care aveti nevoie sunt corupte sau lipsesc, cu siguranta veti dori sa le recuperati cat mai repede. Din fericire exista cativa pasi simpli pentru a realiza acest lucru.

Sistemul de operare Windows 7 permite setarea unei parole pentru protejarea informatiilor personale sau confidentiale stocate pe computer. In plus, acest sistem de operare are un disc pentru resetarea parolei in cazul in care aceasta este uitata.