• warning: Illegal offset type in isset or empty in /var/www/idetalii.ro/includes/common.inc on line 2244.
  • warning: Illegal offset type in /var/www/idetalii.ro/includes/common.inc on line 2245.
  • warning: Illegal offset type in /var/www/idetalii.ro/includes/common.inc on line 2257.

Indiferent daca este vorba despre abuz emotional sau neglijenta, aceste lucruri pot avea un impact negativ asupra dezvoltarii copilului in cauza. In consecinta este foarte important ca fiecare dintre noi trebuie sa poata recunoaste semnele acestor probleme.

Analiza Profilului Personal este un test pe care angajatii il folosesc pentru a descoperi unele caracteristici comportamentale ale posibililor angajati. Acest test are rolul de a ajuta managerii sa descopere care va fi comportamentul dumneavoastra personal la locul de munca. De asenemea Analiza Profilului Personal releva punctele forte si alte informatii relevante care va pot califica pentru postul pentru care candidati. De asemenea trebuie sa stiti ca durata acestui test este de 10 minute si nu exista raspunsuri corecte sau gresite.

Fara indoiala cautarea unei slujbe poate fi un proces anevoios, indiferent daca abia ati iesit de pe bancile scolii sau daca va aflati in cautarea unui loc de munca mai bun. Astfel, veti constata repede ca este nevoie de mai mult decat dorinta intensa de a obtine un anumit post, si asta cu atat mai mult cu cat exista un numar mare de persoane care aspira la acelasi lucru. In momentul in care sunteti pregatit sa faceti fata oricarei situatii, veti constata ca veti trece cu multa usurinta peste interviurile la care sunteti chemat.

Daca in momentul in care incercati sa va conectati la o retea virtuala privata (VPN – virtual private network) pe ecranul computerului apare o fereastra tip pop-up cu mesajul „Error 632”, aceasta poate fi reparata cu usurinta. Aceasta eroare apare in momentul in care sistemul nu poate gasi un numar de telefon din agenda, astfel incat conexiunea sa poata fi realizata. Intrand in Network Connections puteti repara aceasta eroare conectandu-va la VPN folosind o retea dialup locala.

Mai presus de piese de treatru muzical, jazz-ul reprezinta principala forma de arta a americanilor, devenit celebru datorita cantaretilor ca Louis Armstrong si Miles Davis. Astfel, desi este asociat capacitatii de a improviza, compunerea unei melodii ce poate fi interpretata la trompeta va ofera posibilitatea de a interpreta acest gen muzical intr-un mod profesionist, fara a fi presati de teama de a improviza.

Chihuahua sunt caini alerti si loiali care ofera stapanilor dragoste si protectie. Dresarea cainilor, astfel incat acestia sa nu isi faca nevoile in casa nu este un demers usor, insa aceasta rasa a adaugat cateva obstacole suplimentare. Chihuahua sunt caini de talie mica (chiar si atunci cand ajung la maturitate). In plus firea lor energica si curioasa face dresarea acestora un proces anevoios. In consecinta este necesar sa incepeti sedintele de dresaj imediat ce aduceti cainele acasa, tinand cont ca vezica lor urinara nu este dezvoltata in totalitate, motiv pentru care chihuahua urineaza mult mai des.

Din default, Yahoo! Messenger salveaza toate mesajele trimise si primite in foldere separate asociate ID-ului dumneavoastra. De asemenea Yahoo! Messenger va ofera posibilitatea de a accesa meniul de setari furnizandu-va in acest fel accesul la arhive, de unde puteti sterge anumite mesaje primite sau conversatii. Astfel, mesajele marcate ca necitite sunt stocate intr-un folder special de unde pot fi accesate si sterse.

Lemnul este folosit la decoratiuni pentru senzatia calda si rustica pe care o ofera locuintei. Unele tipuri de lemn, asa cum sunt cele folosite pentru dulapuri nu trebuie sa fie rezistente la apa. In cazul celorlalte elemente din lemn, se impune insa aplicarea unui tratament care sa le faca rezistente la apa, prevenind astfel umflarea acestui material de constructii. In plus, acest procedeu are o durata mica si protejeaza lemnul timp de cativa ani.

iPod, produs de Apple, este unul dintre cele mai de succes dispozitive media portabile, permitand utilizatorilor sa il conecteze la sisteme de operare Windows sau Mac de unde pot incasca diverse fisiere folosind iTunes. Cu toate acestea, pentru persoanele care folosesc sistemul de operare Linux, optiunea iTunes nu este disponibila. Din fericire pentru aceste persoane, exista un program care face transferarea fisierelor audio de pe Linux pe iPod mult mai usoara.

 

Tot mai multi oameni detin biciclete, insa prea putini dintre acestia stiu istoria bicicletei. 

Desi se presupune ca au existat masini asemanatoare bicicletei cu mai mult timp in urma, primele cai de transport pe doua roti aranjate consecutiv dateaza din 1817, fiind numita “draisine”, dupa numele inginerului din Baden, Karl von Drais. Aceasta a fost arhetipul, sau bicicleta primitiva. Termenul de “bicicleta” a luat nastere in Franta, insa, in anii 1860.

Cu cateva zeci de ani in urma, mai exact in 1790, Contele Mede de Sivrac inventeaza celeriferul, insa, spre deosebire de bicicleta pe care o stim noi, acest mijloc de transport nu avea frane sau sistem de directionare, iar propulsia trebuia sa fie asigurata de picioarele celui ce o folosea, fara, insa, a avea pedale.

Termenul de “velociped” a aparut abia in anul 1865, in Franta, insa in prezent se foloseste pentru toate bicicletele sau inventiile asemanatoare bicicletelor anilor 1800. Velocipedul inventat de Pierre Michaux, denumit si “boneshaker” (“scuturatorul de oase”) a fost construit din lemn, iar pentru rezistenta, o banda de metal a fost pusa pe roti, ceea ce facea ca drumul pe pavajele de piatra sa fie foarte inconfortabil. Asa cum o stim si astazi, rotile erau inegale, iar pedalele erau aplicate pe roata din fata.

Pe masura ce a fost descoperit faptul ca rotatia unei roti mai mari permite deplasarea pe o distanta mult mai mare, roata din fata a luat cu totul alte dimensiuni in comparatie cu roata din spate, aceasta devenind prima inventie ce avea sa poarte numele de “bicicleta”. Velocipedul a starnit interes, fiind construita initial din fonta, si nu din lemn, si, mai tarziu, din otel, material dovedit a fi superior.

Pentru ca erau foarte instabile, sfarsitul secolului al XIX-lea aduce bicicleta “de siguranta”, avand un salt major in tehnologie: transmisia prin lant. Roata din fata era dirijabila si de aceeasi dimensiuni ca roata din spate. Chiar daca rotile erau mai mici decat cele ale velocipedelor, lantul a crescut eficienta transmisiei cu 100%, lucru care a facut ca aceasta bicicleta sa fie revolutionara. Ulterior, au aparut anvelopele de bicicleta umflate cu aer, franele si pinionul liber.

Abia in secolul al XX-lea apare bicicleta sub forma pe care o vedem si in ziua de astazi.

Fiind mult mai fiabile, rezistente si eficiente, bicicleta a devenit mai mult decat un accesoriu la moda sau un mijloc de transport, incepand sa fie folosita in competitii sportive. Odata cu aceste competitii, industria pariurilor sportive a crescut exponential.

Alte modificari care au dus la bicicleta pe care mergem in prezent sunt reprezentate de inventia suspensiilor si perfectionarea acestora si utilizarea metalelor mai usoare, impreuna cu intoarcerea coarnelor pentru bicicletele de curse.