• warning: Illegal offset type in isset or empty in /var/www/idetalii.ro/includes/common.inc on line 2244.
  • warning: Illegal offset type in /var/www/idetalii.ro/includes/common.inc on line 2245.
  • warning: Illegal offset type in /var/www/idetalii.ro/includes/common.inc on line 2257.

De mii de ani, trandafirii au fost apreciati pentru gratia si splendoarea lor, multi dintre gradinari investind ore intregi pentru intretinerea si ingrijirea lor. In cazul in care localizati o tufa de trandafiri care creste izolat primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa identificati specia astfel incat sa o puteti muta si ingriji in mod corespunzator.

In cazul in care curtea din spatele casei dumneavoastra este invadata de iarba care creste necontrolat, aceasta problema poate fi remediata cu usurinta amenajand o curte interioara. In general curtile interioare au pavaj din ciment, insa acest material impune un volum mare de munca fizica si experienta. Ca alternativa, puteti opta pentru pavele din caramida si nisip.

De cele mai multe ori nou-nascutii se confrunta cu anxietate fata de straini, caz in care singurele prezente pe care le accepta in preajma lor sunt membrii familiei. Aceasta anxietate fata de straini se poate manifesta chiar si fata de persoanele pe care acesta le cunoaste, caz in care copiii vor deveni timizi si retrasi de fiecare data cand in incapere se vor afla si alte persoane in afara de parinti. In majoritatea cazurilor acest comportament este manifestat timp de cateva luni la mijlocul primului an de viata si cateva luni la mijlocul celui de-al doilea an de viata.

Uneori ne putem da seama daca o iepuroaica este femela datorita comportamentului acesteia. In aceasta perioada iepuroaica va incepe sa isi contruiasca un cuib folosind propria blana si va deveni violenta in preajma masculilor. In cazul in care iepuroiaca dumneavoastra nu manifesta acest tip de comportament, puteti depista daca aceasta este gestanta prin palpare.

Multi oameni decid sa cumpere pesti ca animale de companie, gandindu-se ca este usor sa aiba grija de acestia. Detinerea unui acvariu de apa dulce poate sa fie un hobby care aduce multe satisfactii, benefic pentru sanatatea dumneavoastra, precum si un obiect atractiv in casa . Cu toate acestea, trebuie sa va informati si sa respectati o rutina de intretinere pentru a asigura un mediu sanatos pentru pestii dumneavoastra.

Planificati-va cum sa mutati acvariul cu apa sarata.

Daca va schimbati apartamentul sau casa dintr-o parte a orasului in alta, sau chiar intr-un alt colt de tara, aceasta înseamna ca trebuie sa va mutati si acvariul cu peste de apa sarata, de asemenea. Plantele si pestele dintr-un rezervor de apa sarata sunt foarte sensibile la schimbare, astfel incat, o planificare riguroasa va atenua stresul pe care pestele il va experimenta. Acvariile sunt, de asemenea, foarte grele, astfel încât deplasarea într-un acvariu de dimensiuni mai mici va ajuta la o mutare reusita.

In prezent nou-nascutii si prescolarii petrec o mare parte a zilei in premergatoare, scaune auto pentru bebelusi si copii, etc. In consecinta, parintii si dadacele trebuie sa puna la punct un plan astfel incat sa poata stimula dezvoltarea fizica a copiilor. Specialistii sustin ca perioadele scurte alocate jocurilor organizate pot face o mare diferenta in dezvoltarea abilitatilor fizice a nou-nascutilor si prescolarilor.

In timpul primelor saptamani de alaptare volumul sanilor mamei poate creste de 3-4 ori, motiv pentru care este destul de dificil pentru aceasta sa prevada care este marimea potrivita a sutienului. Cu toate acestea purtarea sutienelor speciale pentru perioada de alaptare este vitala pentru a preveni obstructia ductelor mamare, mastita (infectie manifestata prin durere, febra si simptome specifice gripei) sau pur si simplu o stare de disconfort.

Atunci cand copiii sunt bolnavi, parintii se confrunta adesea cu sentimentul de neputinta. Astfel, majoritatea parintilor apeleaza inca din prima faza la tratamente medicamentoase. Specialistii sustin, insa, ca acestea nu sunt recomandate intotdeauna organismului imatur al copilului. Refluxul gastroesofagian este diagnosticat tot mai des la nou-nascuti, insa, din fericire, exista cativa pasi simpli pentru ameliorarea simptomatologiei specifice.

Nici un parinte nu doreste sa isi vada copilul suferind chiar daca disconfortul este cauzat de o tuse usoara, o forma blanda de amigdalita sau febra. Cu toate acestea, daca in timpul tratamentului este administrata o doza prea mare de medicamente, acest lucru poate cauza efecte secundare severe sau chiar deces. Conform unui studiu realizat in anul 2010, aproximativ 50% dintre parinti fac greseala de a masura medicatia cu ajutorul unei cesti. In momentul in care este folosita o seringa pentru dozarea tratamentului, riscul de a fi folosita o supradoza este eliminat in proportie de 90%.