Emite conţinut

Gradina si gazon

Indiferent de zona unde locuiti, exista riscul sa aveti de-a face cu vanturi puternice in aproape orice perioada a anului. In afara pagubelor pe care le pot provoca locuintei dumneavoastra, vanturile puternice au capacitatea de a usca plantele, de a distruge tulpinile si ramurile precum si de a expune radacinile acestora. In functie de perioada anului, vantul va afecta plantele in mod diferit, motiv pentru care sistemul de protectie trebuie adaptat la fiecare situatie in parte. In plus, este foarte important sa intelegeti rolul sistemului de protectie astfel incat acesta sa fie dezinstalat in momentul in care nu mai este nevoie de el.

In general nu este recomandata fertilizarea gazonului in perioada in care acesta nu se afla in perioada activa de dezvoltare. De exemplu, daca fertilizatorul este aplicat in timpul iernii, cel mai probabil substantele nutritive vor fi absorbite de plantele daunatoare specifice acestei perioade. Cu toate acestea fertilizarea gazonului cu produse fara nitrogen sau o cantitate mica de nitrogen se poate divedi benefica dezvoltarii sanatoase a acestuia.

Ferilizatorul este foarte important pentru gazon, ajutandu-l sa ramana sanatos si sa isi pastreze culoarea verde. Pentru aceasta insa este foarte important sa aplicati fertilizatorul in momentele optime, in caz contrar crescand riscul de aparitie a insectelor daunatoare, de poluare a mediului, precum si de a distruge sanatatea gazonului.

In cazul in care plantele sau gazonul necesita ingrijire speciala, este recomandat sa le oferiti fertilizator realizat in casa pe baza de amoniac. Achizitionarea fertilizatorului sau inlocuirea plantelor si a gazonului se poate dovedi destul de costisioare. In plus, majoritatea tipurilor de fertilizator disponibile in comert sunt alcatuite pe baza de amoniac motiv pentru care puteti reduce costurile inutile pregatind un astfel de fertilizator chiar la dumneavoastra acasa.

Potasiul regasit in sol este extrem de important pentru cresterea sanatoasa a ierbii si plantelor, ajutand la mentienrea umezelii precum si la pastrarea indelungata a apei care patrunde in sol. Rezultatul este un gazon sanatos si o populatie cat mai mare de plante. Din pacate, potasiul nu este prezent intotdeauna la nivelul solului, motiv pentru care va fi necesar sa adaugati dumneavoastra un supliment pe baza acestui element chimic.

Atunci cand va hotarati sa saditi noi plante intr-o portiune de gradina, exista posibilitatea de a calcula dinainte care este numarul de rasaduri de care aveti nevoie. Acest calcul depinde de dimensiunea portiunii de gradina pe care o veti folosi, precum si de spatiul care trebuie lasat intre fiecare planta.

Iedera este o planta folosita adesea pentru decorarea gradinilor. Datorita ritmului rapid de crestere al acestei plante, iedera poate cauza probleme in cazul in care nu este tunsa cu regularitate pierzandu-si forma si oferind adapost rozatoarelor. Tunderea regulata a iederei va ofera posibilitatea de a stimula cresterea sanatoasa a acestei plante, prevenind in acelasi timp problemele mentionate mai sus. Pentru a va asigura ca nu tundeti iedera de tot, este bine sa folositi o masina de tuns iarba electrica, a carei inaltime poate fi ajustata.