Emite conţinut

Defectiuni tehnice computere

Utilitarul Group Policy Editor permite administratorilor de sistem sa controleze configuratiile de utilizator pentru anumiti utilizatori, grupuri de utilizator si computere care folosesc sistemul de operare Windows. Anularea in acest caz se face editand o singura cheie din Registry Editor.

Oprirea procesului de backup nu dureaza decat cateva minute si poate fi realizata in cazul utilizatorilor care considera ca acest proces dureaza prea mult sau consuma prea multe resurse in timp ce lucrati. Indiferent de motiv oprirea backupului poate fi realizata intrand in Control Panel.

Discurile de recuperare sunt CD-uri sau DVD-uri care contin fisiere ce permit restaurarea sistemului de operare si a programelor preinstalate. Desi unii producatori nu permit folosirea discurilor de recuperare decat pentru hard drive-ul original, acesta poate fi imbunatatit si ajustat, fara a afecta functionalitatea procesului de recuperare.

Parte integranta a sistemului de operare Windows Vista, registrii contin toate setarile pentru software-uri si hardware-uri folosite. Pentru a repara acesti registri in timpul butarii sistemului de operare Windows Vista trebuie sa intrati in System Recovery Console, disponibila pe DVD-ul de instalare.

O lista cu numere de telefon este o lista realizata online care contine in afara de numerele de contac, numele, adresa, localizarea geografica, firma de telefonie mobila, etc.

MetaCrawler este un motor de cautare care combina rezultatele oferite de alte motoare de cautare populare precum Google, Yahoo si Bing. Cu alte cuvinte, daca tipariti informatia pe care o cautati in motorul de cautare MetaCrawler, acesta va afisa site-urile cele mai bine cotate de pe celelalte motoare de cautare. In plus, asemeni altor motoare de cautare de acest gen, Metacrawler pastreaza un istoric al site-urilor accesate, istoric ce poate fi la randul sau sters cu usurinta.

Multe companii care utilizeaza PDFurile au campurile deja activate pentru a permite completarea informatiilor si printarea paginilor. Exista, insa, si situatii in care fonturile PDFurilor nu sunt incarcate. In vreme ce Acorbat Reader nu furnizeaza aceasta optiune, puteti edita PDFurile folosind Acobat Reader Professional.

Fisierul WTKernel.dll apartine unei versiuni mai vechi a jocurilor produse de WildTangent. Rolul acestui fisier este acela de a incarca fisierul in memoria computerului, furnizand resursele necesare astfle incat executabilul jocului sa determine aparitia imaginii pe ecran. Daca folositi o varianta mai veche a programului, sau daca incercati sa deschideti anumite jocuri, este posibil ca pe ecran sa apara un mesaj de eroare care sa va anunte ca nu a putut fi realizat componenta WTKernel. Din nefericire, acest mesaj poate aparea si in momentul in care incercati sa dezinstalati sau sa updatati programul respectiv.

Realizarea backupurilor pentru fisierele si informatiile aflate pe hard drive este metoda ideala pentru a va asigura ca acestea nu se vor pierde din cauza defectiunilor severe sau a virsurilor. Din nefericire, desi utilizatorii cunosc de cele mai multe ori importanta realizarii unui backup, multi nu isi fac niciodata timp pentru aceasta operatiune. Folosind aplicatia inclusa in sistemul de operare Windows, „Backup and Restore Center”, puteti programa efectuarea automata a unui backup intr-o anumita zi si la o anumita ora.

In cadrul sistemului de operare Windows Millenium Edition (Me), functia System Restore permite restaurarea acestui sistem de operare pentru a reveni la o stare anterioara stabila. Aceasta functie este utila in cazul aparitiei unei erori neidentificate sau in momentul in care instalarii unor software-uri sau hardware-uri care nu sunt in totalitate compatibile cu sistemul dumneavoastra de operare. Dezactivarea acestei functii nu este recomandata intrucat acest lucru duce la stergerea tuturor Restor Point-urilor efectuate pana la acel moment.