Emite conţinut

Optica

Rezolutia unui microscop este distanta cea mai mica la care doua puncte distincte dintr-o mostra pot fi vazute separat. Rezolutia unui micorscop compus este de 0.3 microni. In plus, microscoapele compuse sunt prevazute cu un dublu sistem de lentile astfel incat puterea de amplificare a mostrelor analizate sa fie mai mare.

In prezent exista o gama larga de filtre pentru aparatele de fotografiat, digitale sau clasice, SLR cu diametrul de 35mm. In functie de modelul pentru care optati, aceste filtre au rolul de a estompa stralucirea culorilor sau dimpotriva de a adauga efecte vizuale fotografiilor pe care le realizati. Indiferent de scopul in care sunt folosite este extrem de important sa descoperiti filtrele corecte astfel incat acestea sa se potriveasca aparatului de fotografiat pe care il detineti.

Lumina infrarosie emite unde invizibile de lumina pentru a permite vizualizarea obiectelor si a persoanelor in zonele intunecate. Multi producatori de aparate de filmat includ in structura acestor dispozitive lampi cu lumina infrarosie astfel incat sa permita realizarea inregistrarilor in spatiile in care lumina este insuficienta. In cazul in care aparatul dumneavoastra nu detine acest accesoriu, pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a atasa o lampa cu infrarosu sunt extrem de simpli.

Telescoapele sunt la momentul actual una dintre cele mai importante descoperiri ale omenirii permitand urmarirea pasarelelor fara a fi nevoie sa ne apropiem, precum si analizarea planetelor fara a fi nevoie sa imbracam un costum spatial. In prezent, exista zeci de modele de telescoape, toate avand capacitatea de a colecta lumina si de a crea o imagine pe baza acesteia. Structura de baza a unui telescop implica focalizarea luminii dintr-un punct indepartat intr-un punct al dispozitivului cu ajutorul unei lentile obiective. Imaginea obtinuta va fi amplificata astfel incat sa poata fi vazuta cu ochiul liber.

Telescoapele sunt responsabile pentru unele dintre cele mai importante descoperiri din istoria umanitatii. Astfel, de la descoperirile facute de Galileo si pana la inventarea telescopului Hubble Space, acum 400 de ani, care a dus la descoperirea materiei negre, cercetarile din domeniu astronomiei au schimbat cursul umanitatii. La cativa ani dupa ce Galileo a descoperit telescopul, Kepler a inventat un alt model usor diferit.

Telescoapele construite acasa va ajuta sa vedeti inelele lui Saturn si culorile stelelor, iar cand acesta experienta este obtinuta printr-un dispozitiv realizat chiar de dumneavoastra eforturile vor fi rasplatite. In plus, telescoapele reflectoare sunt extrem de simple, motiv pentru care aspectul financiar nu trebuie sa va sperie.

Micscoapele compuse sunt folosite in multe domenii de cercetare pentru a putea mari si analiza obiectele pe care nu le putem vedea cu ochiul liber. Un microscop de acest gen este compus dintr-un sistem dublu de lentile, cele oculare si cele obiective, necesare pentru marirea obiectelor analizate. De asemenea microscoapele compuse sunt prevazute cu o sursa de lumina usoara, necesara pentru obtinerea unei imagini mai clare a obiectului marit.

 

De mai bine de 50 de ani, constructorii folosesc cofrajele pentru a crea cu mai multa usurinta formele de beton necesare sustinerii unei cladiri. Aceste cofraje sunt realizate din carton industrial, destul de rezistente pentru a sustine forma de beton si destul de usor pentru a primi o forma. Aceleasi proprietati sunt necesare si pentru realizarea unui telescop, motiv pentru care atat amatorii cat si comerciantii folosesc acelasi material din care sunt realizate cofrajele pentru sustinerea coloanelor de beton.

 

Telescoapele STC sau telescoapele Schmidt-Cassegrain, au fost inventate in anul 1940 fiind folosite pana in prezent. Constructia acestor telescoape a fost gandita de asa natura incat sa poata capta cat mai multa lumina, in vreme ce dimensiunea lor sa fie cat mai mica. O oglinda sferica aflata in apropierea planului focal, sau a punctului in care este focalizata lumina, are rolul de a trimite lumina inapoi intr-un punct de corectare. Acest punct este extrem de important pentru telescoapele STC intrucat focalizeaza toate razele de lumina intr-un singur punct pentru obtinerea unei imagini cu un contrast mai bun. Aproape toate modelele de telescoape STC sunt prevazute cu un al doilea set de oglinzi convexe necesare pentru a amortiza distorsiunea marginilor imaginilor transmise.