Emite conţinut

Intretinerea unui site

Adaugarea unei descrieri succinte a fotografiilor postate va ofera un plus de credibilitate pentru blogul dumneavoastra. In aceasta privinta este foarte important sa alegeti footgrafii cu o dimensiune destul de mare incat sa puteti include intregul text descriptiv. De asemenea este recomandat sa acordati multa atentie formatului textului respectiv, in ciuda temei generale aleasa pentru paginile blogului.

Din default blogul realizat in WordPress afiseaza titlul site-ului in tagurile pentru header. Cu toate acestea daca aveti optiunea de a personaliza tema folosita ascunzand titlul, acest lucru poate fi realizat folosind CSS. Astfel creand un CSS, Cascading Styling Sheets, veti reusi sa ascundeti titlul blogului dumneavoastra, fara a afecta abilitatea motoarelor de cautare de a-l descoperi.

WordPress este o platforma pentru bloguri ce poate fi folosita pentru crearea propriului blog sau website. De asemenea aceasta platforma permite instalarea unui plugin care va ofera posibilitatea de a afisa fotografia autorului langa postarea de pe blog. In cazul in care folositi profilul WordPress trebuie sa aveti un avatar Gravatar universal recunoscut, asociat adresa de email pe care o folositi. Pluginul va recunoaste automat Gravatarul si il va afisa pe pagina blogului dumneavoastra.

WordPress este un software gratuit folosit pentru crearea blogurilor si site-urilor statice. In consecinta, daca detineti deja un blog si doriti sa mai creati unul, nu este nevoie sa incepeti de la zero, intrucat puteti prelua informatiile de baza preexistente in programul WordPress. In plus, importarea unor categorii de baza precum utilizatori si categorii are o durata foarte mica de timp.

Din default, blogurile gazduite pe Blogger includ feeduri formatate in Atom, unealta ce permite altor site-uri sa reposteze continutul de pe blogul dumneavoastra, pe masura ce acesta este updatat. Folosind Atom, puteti populariza intregul blog, postari individuale sau anumite comentarii. In cazul in care nu doriti acest serviciu, Blogger Atom Post poate fi dezactivat intrand in meniul Settings.

Editorul WordPress functioneaza pe baza TinyMCE, un plugin pentru procesarea cuvintelor, avand un rol similar celor pe baza carora functioneaza Microsoft Word si OpenOffice.org. In TinyMCE paragrafele pot fi formatate selectand textul, apoi dand clic pe „Paragraph”. De asemenea acest lucru poate fi facut folosind modul de editare HTML ce permite crearea si formatarea paragrafelor folosind tagurile HTML sau stilul CSS (Cascading Style Sheets).

Daca alegeti platforma WordPress pentru blogul dumneavoastra puteti alege ca tema footerului sa se modifice de fiecare data cand o persoana acceseaza site-ul. Modificarea fisierului pentru footer in WordPress nu implica decat copierea unui cod deja existent, motiv pentru care nu trebuie sa detineti cunostinte avansate de webdesign.

Atunci cand faceti schimbari pe blogul dumneavoastra realizat in WordPress, acestea vor aparea pe site imediat ce salvati modificarile. In cazul in care veti dori sa modificati radical blogul dumneavoastra, cu siguranta nu veti dori ca vizitatorii sa il poata accesa cat timp acesta este in lucru. Prin urmare site-ul dumneavoastra poate fi pus in „Maitenance Mode” folosind un plugin, caz in care doar contul de admin va permite vizualizarea completa a site-ului.

Pentru a formata blogurile gazduite de platforma Blogspot sau Blogger exista mai multe variante disponibile. Formatarea unui blog poate fi facuta accesand optiunile disponibile in tabul „Formatting”, situat sub meniul „Settings”, sau pe masura ce redactati postarea, inainte de a o publica pe site. In plus, platforma Blogger, oferita de Google va pune la dispozitie o multime de posibilitati pentru ajustarea formatului, stilului si a temelor folosite pe blogul dumneavoastra.

WordPress este un sistem de gestionare a continutului, care in ciuda popularitatii sale nu are la baza o aplicatie pentru serverele Web. In schimb, WordPress functioneaza pe baza a doua sisteme diferite de instalare a aplicatiilor Web, avand nevoie de limbaj special de programare si anume, PHP. Localizarea erorii aparute in momentul in care incercati sa va logati pe blogul personal presupune descoperirerea serverului folosit de WordPress si obtinerea drepturilor de admin pentru acesta.